Walter Van Baelen

Energiebewust Advies en Renovatie (EBAR)

Snelle Service

SNELLE SERVICE

Door correcte en stipte afspraken brengen we (samen met onze partners) uw energiezuinig bouwproject tot een goed einde.
Persoonlijk

PERSOONLIJK CONTACT

Walter Van Baelen, met meer dan 25 jaar ervaring, begeleidt uw project persoonlijk van A tot Z.
Persoonlijk

BESTE KWALITEIT & PRIJS

Elk project wordt met de grootste zorg behandeld en hierdoor geven we U de beste prijs.

Over Ons

Van in mijn jeugd voelde ik me aangetrokken door de bouwwereld. Na een vakantiejob in de bouw, veranderde ik van de richting Latijn-Wiskunde naar de A2-bouwkunde. In de theorielessen deed ik de nodige kennis op omtrent materialen, technieken enz… In de praktijklessen leerde ik hoe dit alles met mijn handen te verwezenlijken. In 1983 studeerde ik af als industrieel ingenieur bouwkunde aan de Hoge School De Nayer in Mechelen.

Ik heb een jarenlange ervaring als werf- en projectleider opgedaan bij aannemers in de wegenbouw, industriebouw en renovatiewerken. Ook het bouwen van mijn eigen woning in 1988-1989 was voor mij een evidentie. Uiteraard zou ik het nu anders aanpakken omwille van energetische redenen. De woning zou veel compacter en veel beter geïsoleerd zijn.

Uit ervaring weet ik, dat het niet zo moeilijk is om de energiebehoefte van een woning drastisch te beperken en dit door kleine aanpassingen. In 2010 heb ik besloten om me te verdiepen in deze materie van energiezuinige renovaties. Na vele opleidingen, studiedagen, werfbezoeken en de nodige zelfstudie, besloot ik in oktober 2013 om als zelfstandige te beginnen. Een grote sprong in het ongewisse maar wel een doelbewuste keuze voor het milieu, voor onze kinderen en kleinkinderen.

Walter Van Baelen

Volgende opleidingen heb ik met succes afgerond:

1979 – A2-afdeling bouwkunde
1983 – Industrieel Ingenieur Bouwkunde
1983 – Meetkundig schatter van onroerende goederen voor examen-commissie Brussel
2010 – Energiedeskundige type A
2013 – Wind- en luchtdicht bouwen bij Isoproc
2013 – Isoproc Thermografie bij Syntra
2013/2014 – Energiedeskundige type B bij Syntra
BCCA 2017 – Gekwalificeerde inspecteur voor de na-isolatie van spouwmuren

2017 – Certificaat aannemer binnenisolatie
2017 – Certificaat energiebewuste aannemer

BEDRIJFSMISSIE

Wij geloven dat bewust omgaan met energie goed is voor het welzijn en de gezondheid van zowel de huidige als de toekomstige generaties. Daarom is er volgens ons een rol weggelegd voor alle bouwactoren om energiebewust te (ver) bouwen. Onze uitdaging is om te proberen beter te doen dan de huidige minimumeisen wat betreft isolatie, winddichtheid, het gebruik van ecologische materialen en het aanwenden van hernieuwbare energie.

VISIE

Wij willen mensen sensibiliseren om te kiezen voor voldoende isolatie, hernieuwbare energie en het gebruik van ecologische bouwmaterialen bij hun bouwproject. Daarom willen we: → ecologische bouwmaterialen toepassen waar het enigszins mogelijk is → een maatschappelijke rol vervullen door de voetafdruk van het bouwproces te verkleinen → een referentiepunt in de regio worden wat betreft duurzaam (ver)bouwen

Contact

Voor advies/prijsofferte kan u ons hier vrijblijvend contacteren…
Telefoon: 03/3115907 – NA 18.00u
GSM: 0472/937546.

Als U ons wil bereiken via e-mail, ga dan naar:

Contactformulier